Infoa flunssa- ja influenssapotilaalle

Influenssa- ja flunssapotilaan ensisijainen hoitopaikka on kotona tavanomaisin flunssanhoito-ohjein:

  • lepää,
  • juo riittävästi nesteitä ja
  • ota tarvittaessa särkyyn käsikaupan särkylääkkeitä.

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan työntekijät voivat olla ensisijaisesti poissa omalla todistuksella kolme (3) ensimmäistä päivää (sovitaan esimiehen kanssa). Vaasan keskussairaalan työntekijät voivat olla ensisijaisesti poissa omalla todistuksella viisi (5) ensimmäistä päivää (sovitaan esimiehen kanssa). Vastaavia käytäntöjä suosittelemme sovittavaksi myös muiden palvelujamme käyttävien yhteisöjen ja yritysten työntekijöille.

Sairausloman ja hoidon tarvetta arvioidaan:

  • Vaasan Aluetyöterveyden kaikissa yksiköissä hoitajien vastaanotolla
  • Omilla terveysasemilla hoitajan vastaanotolla
  • Lääkärihoitoa tarvitsevien potilaiden hoidon arvio tapahtuu omilla terveysasemilla, terveyskeskuksen omien päivystyskäytänteiden mukaisesti ja virka-ajan ulkopuolella kiireellistä hoitoa tarvitsevilla yhteispäivystyksessä VKS:ssa (tai muualla oman paikkakunnan päivystyksessä).

Sairaanhoidon neuvontaa Vaasan Aluetyöterveydessä annamme puhelimitse puh. (06) 325 2002 ma-pe klo 8 – 12 sekä oman työterveyshoitajan puhelinajalla.